چند نمونه از غذاهایی که با زعفران درست می شود

زعفران متعلق به خانواده Iridaceae و گیاهی چند ساله از گیاهان تک لپه ای است که پیاز تشکیل می دهند.

در اواخر تابستان در خاکی با زهکشی مناسب کاشته می شود.

ارتفاع ساقه گل تقریباً 100 تا 150 میلی‌متر است و دارای شش سرگل بنفش کم‌رنگ است که در پاییز به اندازه تقریباً 30 میلی‌متر رشد می‌کنند.

زعفران مصطفوی شیراز این گیاه دارای سه پرچم زرد رنگ، کلاله و مادگی به طول تقریباً 20، 20-40 و 60-100 میلی متر است.

کلاله امتداد یافته مانند شیپور به سه قسمت تقسیم می شود و رنگ نارنجی مایل به قرمز روشنی دارد.

کلاله خشک شده این گیاه معمولاً به زعفران معروف است که از کلمه عربی زعفران پوشال مشهد به معنای زرد گرفته شده است.

به عنوان یک منبع دارویی استفاده می شود و خوراکی نیست.

چندین مورد مسمومیت و مرگ در اثر بلع تصادفی قسمت هایی از این گیاه گزارش شده است، زیرا پیازها و برگ های آن شبیه پیاز و گیاه سیر است.

زعفران
زعفران نگین قائنات به عنوان یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده شناخته می شود، هرچند گونه وحشی آن ناشناخته است.

از نظر تاریخی، زعفران سرگل سحرخیز به هنرهای غارنشینی در بین النهرین بازمی گردد که قدمت آن حداقل به 5000 سال می رسد.

از 2500 تا 1500 قبل از میلاد کشت می شد.

اگرچه منشا کشت آن نامشخص است، اما مشخص شده است که در دوره مینوی در کرت و ترا کشت می شده است.

اعتقاد بر این است که زعفران از یونان باستان، آسیای صغیر و ایران سرچشمه گرفته است.

ادویه زعفران و کشت آن بعدها از طریق جاده ابریشم در سراسر تمدن ها، فرهنگ ها، قاره ها و کشورها به هند و چین گسترش یافت.

زعفران در حال حاضر در بسیاری از کشورها از جمله ایران کشت می شود

  • منابع:
    1. Saffron (Crocus sativus L.) as a valuable spice and food product: a narrative review
  • تبلیغات: 
    1. نمایش ظروف مسی ایرانی در موزه لوور پاریس
    2. مواد مخدری که با سود پرک ساخته می شود
    3. چطور با شکر ماسک بسازیم
    4. تمیز کردن سم گوسفند با اسکاج